Час

Виолетта Гнедаш
Б’ється серце в сподіванні,
Стрімко йдуть хвилини.
Я вже збилась з рахування,
Дзвінко б’є годинник!

Що чекаю я в цю мить?
Ціль часу цього яка?
Бо годинник, мов димить!
Стрілки, ніби вітряка.

Часу мало, де він є?
Був, і ось… нема…
А годинник б’є і б’є!
Він іде… дарма?

Я рахую весь цей час,
І чекаю щось сама…
Чую пісню, ніби джаз,
Ритм б’є він недарма!