Не тих покликали туди

Игорь Стожар
Сполохав птах лякливу ніч,
Що зорі сипала між роси,
Чиїсь гіркі то були сльози
І жаль наляканих облич.

А ті, що в небі залишились,
Дивились тисячами лиць
Із хмар, що обрій горілиць
собою начебто накрили.

На згарища дивились очі,
Що залишились у мовчанні,
На тих, що вдома є в засланні,
І потайки слова пророчі

Бубніли й пошепки кляли.
Схилившись мовчки до провидця,
Страхам дивилися у лиця…
Не тих покликали туди.