Раехысы цаег

Алан Гаев
Заердаейаен заердае, гуыпп-гуыпп,
Ныфсытае фидаенмае `ваеры.
Амонды саенаей, хуыпп-хуыпп,
Туг хъаелдзаегдаер ныззары.

Цаестытае комкоммае, дзаецц-дзаецц,
Уды арфмае ныккаесынц.
Цаефхаедтае дуртыл, къаерцц-къаерцц,
Баеллицтае баехтау аескъаефынц.

Раехыс мыл здыхт у, цаег-цаег,
Дае аив, фаелмаен ныхаестае.
Цард аенаедаеу хауаег-хаетаег,
Аззайдзынаен фаелхаерстау.