Фаесмон

Алан Гаев
Дуаерттае ныххойыс уаендонаей,
Цаеуыс маем хаеддзуйае уысмаен.
Мае аипп,мае азымы коймае
`Сдуды заердаейы хъаен.

Арф къуымтае уды агайыс,
Каецытае аез нае зыдтон.
Цаессыгтае аеддаемае сайыс...
Уый ваеййы де`рцыды аефсон?

Ногаей та хатыртае курын.
Саеттын!Раст уыдис дае таерхон.
Лаеуын саергуыбыраей дае цуры,
Мае тыхгаенаег - судзаг Фаесмон.