Сльози наших мам

Анатолий Павленко
Зі  сльозами  у  Бога  просила
Долю  вдачливу  мама  дитині.
Йдуть  літа… 
                і  у  мене  донині
Не  сумують  по  вітру  вітрила…

Що  стійкішим  є  в  цілому  світі
Сліз  матусі,  скажіте  на  милість…
Вони  в  серці  моєму  лишились,
Щоб  не  дати  йому  зачерствіти.