Великий подвиг

Павел Корытник
Хто бродить у темряві ночі,
 Хто міцно заплющив очі,
 Хто чути нічого не хоче,
 Той коїть найтяжчий злочин.
 А хто розірвав тенета,
 Узрів у зірках планети,
 І хто не сховав свій погляд,
 Той чинить великий подвиг.
 І хто не боїться жити.
 Крізь все ідучи до світла –
 Ніколи той не впаде,
 Ніколи той не засліпне!
 
 ***