Кьве жегьил кьве чирагъ хьиз

Ибрагимов Магамед
Ярч галай октава
               
               
Аламатдин ви гуьрчегвал, ногъай руш,
Теснифнава тикрар тежер тегьерда.
Заз акунач вун кьван иер, чIагай къуш
Я чи хуьре, я зун авай шегьерда.
"Зун вал бенд я!" За ваз гьеле лагьай туш,
Амма ви тIвар гьар легьзеда эзберда.
Ша фин гьуьлел - кьве жегьил кьве чирагъ хьиз.
Мугьман жен чун муьгьуьббатдин ужагъдиз…
            Жедалди сегьер!