Гьакъикъат

Ибрагимов Магамед
Гъезел

Хъицикь аваз раб тахьайтIа, вавай кавал илиг жедач,
ЧидачтIа ваз сенятдин сир, раб гъалунив гилиг жедач.

«Зегьметдин дад, къадир чир хьухь» - лугьузва чаз мисалрини,
Гъилиз къабар такурдавай, ацIай кIатIаз килиг жедач.

Уьмуьр тваха зат михьи яз, гьахъ гафунин тереф хвена,
Ахьтин инсан и дуьньяда гьич садрани гъарикI жедач.

Диде-буба пIирер я пак, абурун гаф тамир чилел,
Дидедин агь галукьайдан,  чир хьухь, хура сагъ рикI жедач.

Мегьамедаз герек туш таб, я гъейридан мални-девлет,
Куьз лагьайтIа гьахъни-гьалал са чIавузни кIаник жедач.