Дай шанс

Петр Коваль
Ну то й що, радіти, плакати?
Лиш одна з десятка заповідей
В голові моїй «не вбий».
Фон ще сіро-голубий,
Серпик висне над березою,
Розлітались вже стрижі.
Де Стругацькі й їх прогресори?
Якщо є, то вбережи
Від такої допомоги.
Шанс підвестися на ноги
Незалежно від Обам
І всіх інших дай ти нам,
І верни десь зниклий розум
Всім безбожним і безмозгим.