Дидедин зегьмет

Мадина Рамазанова
Алатай а четин  ч1авуз
К!уьд вацра зун хвена къене
Зун хураваз,вах далудал
Кал ацадай гьатна  к!еве

Биц1и аял тир береда
Ксурна зун фидай чуьлдиз
Рушан ахвар хада  лугьуз
Зверна къведай векьяй тадиз

К/валиг хтана агакьайла
Зун ксана зи кьеп!ина
Фикир гана килигайла
Гьихьтин азаб гана чна

Атана ик/  мектеб вахтар
К!елдай чна ктаб -дафтар
Къвез акъатна аял вахтар
Атанва къе жегьил йикъар