Фантазiя

Алексей Трибус
В хороброму середньовіччі,
В далекі й сиві ті сторіччя,

За даму, зволив би тебе,
А в лати одягнув себе.

Родинний щит і меч на руки,
Збагнути поєдинка штуки?

Не варто ворога жаліти, –
Один залишиться убитий!

Не зупиняє заклик: "Стій!"
Мій кінь приспішує у бій.

Ми прославляємо ім'я,
Яке дорожче за життя!

Згадаються із синіх снів,
Легенди – міфи давніх слів...

І розмаїття дум-фантазій,
Піде у "ланцюжок катарзій".