***

Галина Лысая
"Будьте як діти"
Біблейські ці слова не раз
В думках по-різному сприймала.
 «Будьте як діти» — всякий час
Немудро мудрість трактувала;
Думала: діти — без проблем,
Значить веселі, безтурботні,
Живуть щасливо одним днем,
Радіють тим, що є сьогодні.
Але приходить час всьому
І лині з роками серце знає,
«Будьте як діти» — це тому,
Що в них минулого немає.
Немає за плечима бід,
Немає втрат гірких, болючих,
Не соромно за грішний слід,
Ні зрада, ні брехня не мучить.
Не ждуть незроблені діла,
Нема боргів перед батьками,
І заздрість не переросла
До когось в ненависть з роками.
Немає горя: син не вмер,
Минуле в них — сторінка біла.
«Будьте як діти» — лиш тепер
Писання Боже зрозуміла.
«Як діти...» — значить відпустить
Минуло... і не пожаліти,
Покаятися і простить,
І жити одним днем — як діти...
І цінувати кожну мить,
І випрямляти путь в майбутнє,
Щоб чистим серцем зрозуміть
Смисл мудрих слів: «Як діти будьте».