Кмiтливий зоопарк. Загадки-скоромовки

Юрий Сафроненко
Кмiтливий зоопарк. Загадки-скоромовки.

Хто найдовшу шію має?
Це малеча добре знає!
Височенний, наче шафа.
Зрозуміло? Це – (жирафа)!

Чотири колоди сильніш, ніж одна!
Колодами ноги працюють в (слона)!

Щоб не з’їв його хижак
Ходить з голками (їжак).

Найкраще подвір’я – зелененька гілка.
З дупла на подвір’я вистрибує (білка).

Довгий чемодан з зубами,
Наче гаманець у мами.
Заховався в річці в іл
Африканський (крокодил).

Морською  коровою – дразнить їх хто-то.
Англійський малюк так зове (бегемота).

Навесні у квітках гілка.
Квітки ті цілує (бджілка)!

Довгий чемодан з зубами,
Шкіра з гаманця у мами.
Заховався в річці в іл
Африканський (крокодил).

Чорна пляма в небесах -
Чорні крила, сірий птах,
Гордий ніс, як у барона,
Здогодались? – Це - (ворона)!

Без вух та без ніг, як веселий стрибайчик
Стрибає від сонечка сонячний (зайчик).

Катилося коло по колу навколо. І коло гукало всіх друзів до столу.
Теплом частувало, світило навколо, а вранці все знову по колу у кола.
Я колу гукнув: - Зачекай-но, зажди! А коло не хоче: - Немає коли!
З загадковою посмішкою=GoldKing=13.05.2012

Далі буде…

Морда - шлангом, очи - з димом
Посмішка з свинячим рилом,
В голові болотний іл
Познайомтесь - це (дебіл)