Навещу родительский дом

Валентина Давыдова Бойко
Навідаюсь до батьківської хати,
Де колискової співала мати,
Молитва сон мій зберігала,
Безтурботно я відпочивала,
Вставала рано на світанку
І бігла радісно до ганку…

По стежці знайомій піду:
Старенька яблуня в саду,
Скрипуча гойдалка біля воріт,
Схилився дуб, мов сивий дід.
За тином, у дворі – криниця,
Де синє небо відбива водиця.
Тут сонце тепле ближче,
Місяць і зорі значно нижче.
Ночами Ангели не сплять,
Вітри незгод завжди мовчать.

Тут спокій мій, дитинства мрії
І на майбутнє мамині надії,
Веселі пустощі і помилки мої
Ненька щедро вибача мені,
Як зараз вірші та пісні сумні.
13.03.