Каламбур на беларускай мове - 104

Леонид Ганчаров
Каламбур каханай жанчыне за тры гадзіны да пачатку мая


Ну, чаму ты мяне не спрабуеш ПАЧУЦЬ?  ЦІ
Бачыш свой цыферблат? Праз гадзІны  ТРЫ - МАЙ.
Мы сустрэнемся ў маі, ты скажаш: "ПАЧУЦЦІ
Падары мне ўсе, у сабе не ТРЫМАЙ!.."

***

Каламбур любимой женщине за три часа до начала мая

Ну,  почему ты меня не пробуешь услышать?
Видишь ли свой циферблат? Через часа три - май.
Мы встретимся в мае, ты скажешь: "Чувства
Подари мне все, в себе не держи!"