Травневе свято

Борис Мохонько
День Перемоги - свято травня,
Його святкують вже давно.
Щоб відмінити –мрії марні,
Цього зробити не дамо.

У нас герої навіть різні,
Мовчу про наші прапори.
Служили  різно і Вітчизні,
Про це мовчали до пори.

Відкрито так не виступали,
Чекали коли прийде час.
До цього молодь готували,
Щоб зневажали вони Вас.

Свою зневагу демонструють,
До тих, що перемогу здобули,
Над ветеранами глузують,
Під окупантів підвели.

Стрічки зривають і медалі,
Кричать образливі слова,
О, Господи, що буде далі?
Невже пуста в них голова.

Вони, як вандали, гарцюють,
Руйнують все, що на шляху,
Хрести і свастику малюють,
Про це з тривогою пишу.

Коли наступить вже прозріння,
Полуда зійде із очей?
Щоб люди мали більш терпіння
І не робили цих речей.

Розбрат між нами недоречний,
Це шлях, повірте, в нікуди.
По ньому йти  нам небезпечно,
Він приведе нас до біди.

Не ображайте ветеранів,
У свято квіти піднесіть
Їх поздоровте з святом травня,
Про подвиг пам’ять бережіть!