Нешта ц ха, пуста, балюча!

Евгений Пешко
Нешта ціха, пуста, балюча!
У гэтым чортавым куце, у маім жыцці
Захапленням маім сталі ворагі - людзі
Сталі сцяной, не даюць мне ісці

Так забіце! Забіце і кропка!
Затапчыце і раздзярыце мяне
Не рабіце вы выгляд анёлкаў
Мне да д'ябла дарога, згарэць у вагне

Хай, хоць смерць, мяне зробіць свабодным
На хвіліну, але зноў жывым...
Сынам ветру і белых аблокаў
У абдымаках зямелькі сваім