Донбас нiхто не ставив на колiна

Александр Птиченко
             "Донбасс никто не ставил на колени
             И никому поставить не дано!.."
             (Павел Беспощадный).

Змиритися з ярмом та на коліна
Покірно стати, плечі похилив?
Невже про це ти мріяла, країна,
Щоб кожний пес і кривдив і гнобив?

Тремтить земля… Шалені буревії
Лютують… Не сховатись, не втекти…
Від пострілів колишні мої мрії
Довкілля розлетілись, як птахи…

Неділя вербна кров’ю захлинулась…
Великдень  вслід  поранено стогнав…
Невже то все привиділось, почулось?
Так чому ж у «І.О.» в крові рукав?*

О, Боже, як набридло кожне слово,
Що з уст злітає клятих ворогів…
Народний гнів, могутній і суровий
Нарешті вийшов з сонних берегів!

Єднаймось, браття, годі сумувати,
Здолаймо разом зграю упирів!
За грати їх, довічно всіх за грати,
За сльози вдів, за горе матерів…

Хай знає світ і знають всі країни,
У нас є гарні ліки від хвороб!
Донбас ніхто не ставив на коліна,
А спробує – "одерже кулю в лоб!"**


*І.О. – исполняющий обязанности президента
** - крылатая фраза премьера нынешней хунты.
26.04.2014