До-речне

Мария Помазан
В такій-то годині ночі вже навіть речі вдають,
Що сплять. Я тихо бажаю the same to you,
Думаючи ні про що, висмикуючи думки з голови.
Під ковдрою тепло, це заважає встати на молитви.
Я чую тишу, що лине в щілини стін звідусіль,
Шепочучи їм про те, що сльози - то справжня сіль,
Про тих, хто вартує всі крики, реготи і плачі.
Про те, що всі незбагненні речі робляться уночі.
Про дивний один секрет (я знала його колись,
До того, як народилася, доки ще не діливсь
Світ - на свій і чужий, події - на ті і ці):
Всі справжні речі живуть у маминім молоці.
А з того, що додається вакцинами у плече,
Потрібно не так багато, кілька простих речей:
Сонячні дні, вода, щось тепле, щось їстівне;
Щастя сина; любов того, хто любить мене;
Час для молитви. Час для читання книг.
Твої ранкові вітання. Декілька запашних
Кавових зерен. Музика. Дім. Відсутність війни.
Можливість спати і тихі елліномовні сни...