Синичка

Владимир Солошенко
Найбільш поважаю з птахів я синичку:
Чорнява голівка та жовта спідничка.
Як сніг замете — то без їжі вона,
До нас прилетить та сидить у вікна.

Потрібний їй захист зимою —
В саду нам віддячить весною.
Там гусінь збирає дерев рятівниця —
За це поважаю я добру синицю!