Омар Хайям. Рубайи. Хаяме, хай небес...

Владимир Дудка
Хаяме, хай небес нависли шати сині
І на вустах твоїх печать мовчання нині,
Та в затхлий жбан життя «хайямів» тисячі
Одвічний чашник влив, сховавши в винній піні.