Ялгъуз я вун

Римма Гаджимурадова
                ЯЛГЪУЗ Я ВУН
Ялгъуз я вун гуьгьуьл зи.
Чуьлд юкьва тек тарар хьиз.
РекIв-рекIзамач ви мурадри,
Алахьнава зарар хьиз.
Сефил я вун , гуьгьуьл, зи.
КичIевиляй ракъур тавур, гуз тахьай,
жував гумай
мугьуббатдин чарар хьиз.
Инсандин гъил агакь тийир са кьурамат,
адан ялгъуз гарар хьиз,
Вун садани кешфнач гуьгьуьл,
вун садазни жагъанач.
Мугьуббатдин верци гафар
ваз кушкушнач, лагьанач.
Вун садани кIелнач , гуьгьуьл,
ГвайтIани вав саф ашкъидин хазина,
Хару гьиссер туш лугьуз ви са гьунар,
Кьунач сада вун яр хьиз...
Эцигнач вун рикIин кIвенкIвел,
гадарна вун герек тушир са тIвар хьиз.
Белки гьадак пашман я вун, гуьгьуьл, зи?
Нянин хъфир, галатнавай,
пака хуьквер ярар хьиз...
                23.04.2000