Лекьрез

Билал Адилов
Зун гьикI пехил жезва акваз ви уьмуьр,-
Ацукьун, къарагъун, лув гун –са суьгьуьр!

Кьакьанрин зурбавал ава ви чанда,
Вун пачагь, вун гьаким хайи маканда.

Бахтавар - авач ваз часпарар, варар,
Вуч хъсан - чидач ваз девиррин гарар.

Вуч хъсан - вун патал туш гьич тапарар,
Вуч хъсан - ви руьгьдал алач дапIарар.

Вун азад лишан я дагъларин синел,
Зун саки ксанва гъуьлягъдин гинел.

Секинвал хьанач заз, авач и чилел,
Чукура на гъамар, элкъуьгъ зи кьилел.

РикIиз  ви патав жез канзава гьикьван,
Яраб ваз къведатIа зи гьарайдин ван?

КIаркIара, кIукIвара зун кьунвай зунжур,
Акъатин цаварал гъилеваз чуьнгуьр.

Азад гьиссерикай  туьк1уьрун  мани,-
Ви руьгь за байихин, ша, лув гун зани…