Къурушдал

Мадина Рамазанова
Живед кьунва ч1ехи дере,
Ч!улав хьана акваз тепе.
Мурк! кьунава к!амарин це
Пагь лезет я, зи Къурушдал

Маргъал хьана вири рекьер
Цура гьатна элдин хипер
Бажгъандаваз гъизва векьер
Кьуьд четин я зи Къурушдал

Жерге рушар физ булахдал,
Къекъвез жеда чеб дамахдал,
Вил ацукьда куь бухахдал
Рушар иер, зи  Къурушдал

Гагь рагъ жеда, гагьни хьи циф
Куьруь я югъ, яргъи я йиф
Тух жедач зун, ийиз тариф
Пара хуш я, зи Къурушдал

Яру хьана лацу хъуьхъвер
Эхда куьне, къаяр ч!имер
Гум акъатиз, кузва пичер
Пагь хъсан я, зи Къурушдал