Райдуга

Виолетта Гнедаш
Переливаються веселі кольори –
На небі – півовала.
Мов кольорову шатру роблять столяри,
Щоб яскравіше стала.

А небо колір свій міняє мимохідь,
Як сонечко заграло,
Похмура хмара геть за обрій відлетить,
Неначе й не бувало.

И донька-райдуга як арфою дзвенить,
Їй місця мало,
До сонця-матері з дощинками злетить,
І зла - не стало!