Моiй Машунi - 25

Наталья Пивень
Янголятко моє, моє Сонечко,
Дорогеньке моє дівча,
Моя радість єдина – донечка,
Моя іскорка і свіча.
Найдорожче моє надбання,
Найрідніша моя душа,
Моя мила і гарна Маня,
Моя курочка, моє пташа…
О життя – то проста математика:
5 по 5 – це багато чи ні?!
Філософія, проблематика –
Наяву ми ростем чи вві сні?!
Перші 5 – це дитинство безпечне,
Без напружень і дитсадків,
Доглядали тебе (так доречно!)
Найрідніші твої бабусі.
5 наступні – були зовсім інші:
Школа, друзі якісь нові,
Переїзди і зміни більші,
Перші – гарні, другі – сумні.
Чим зазначилась третя п’ятірка?!
Що цікавого в ній було?!
Підросла із дівчатка дівка –
І дитинство кудись загуло.
А п’ятірка четверта – весняна,
Юність квітом рясним зацвіла,
Випускний і студентська лава
В молодіжний світ занесла.
Пролітають ті цифри вітром,
Розбігаються, як зайці,
Вже і п’яту кудись подіто –
25 сьогодні дочці!
Хай тим цифрам!..
Навіщо треба підрахунки оці сухі?!
Я бажаю і сонця, й неба,
І щоб дні не були лихі.
Щоб зелені твої гарні очі
Осявали усе навкруг,
Щоб було все, що серце хоче, -
Теплий дім і надійний друг.
Будь здорова, кохана, щаслива,
Усміхайся, радій, цвіти,
Моє сонечко незрадливе,
Фантастичні мої світи…
02.06.2013