Сияло солнышко в зените...

Нина Плаксина
Сверкали  паутинки-нити, 
А  лодкой  управлял  старик.
Сияло  солнышко  в  зените,
И  первый  крик  к  нему  проник,
В  лучи,  в  улыбку  золотую,
Что  обволакивала  всех.
А  роженицу  молодую
Река  омыла  без  помех.
И  строго,  нарочито  сухо
Бурчал-сердился  дед:  "Дела..."
Природа  стала  повитухой,
В объятья  кроху  приняла…

И  выросла  златоволоса,
Зеленоглаза,  весела,
С  пушистыми  лучами  в  косах,
А  речи   реченька  дала...

Любимый  образ  детской  дали
Остался  музыкой, творцом.
К  нему, стихами припадая,
Влюблённым сердцем и лицом,
               поёт  девчонка...


                Нина! Очень взяла меня за душу эта история, я все-таки рискнула потрудиться над ее белорусским вариантом. Предлагаю на Ваш суд.

Апоўдні сонца ярка ззяла.
Плыў човен. Дзед трымаў вясло.
І – першы крык! Наскрозь працяла -
Дзіцятка голас падало.

Люляла хваля човен ціха -
Прытулак радасці зямной.
І маладая парадзіха
Вадой абмылася рачной.

А дзед - знарок панура, глуха,
Нібы не рады - кінуў: Бач,
Сама прырода-павітуха
Малечы блаславіла плач…

І вырасла – пшанічны волас,
Пагляд зялёны, чысты твар -
Красуня! І чароўны голас,
Ад павітухі-рэчкі дар.

Спявае дзеўчына пра далі,
Пра неба, луг і сіні плёс,
Што ў свой падол жыццё прынялі
І падарылі дзіўны лёс,
ад сэрца песню…

Клавдия Семеновна   06.02.2016 19:33