Я не хачу спам наць былое

Евгений Пешко
Я не хачу ўспамінаць былое
Усё б забыў, як нейкі дурны сон
Я сам сабе кажу: "Ты кінь дурное!
Забудзь, бо гэта твой праклён..."

Я сам сабе кажу, бо болей жа нікому...
Ты чуеш, лёс? Ці чуеш, адзавіся...
Ты, мабыць, адчуваеш, але не разумееш словаў
Калі крывёй табе іх, нават, і напішуць.

Ты, мабыць, адчуваешь хто моцны, а хто слабы
Каго да смерці, а каго ў віне...
Куды ж мяне, ты, сябрачка, направіў?
Гарэць у агні.. альбо тануць у вадзе..