КвiтневI днi

Борис Мохонько
    
Холодний вітер повіває,
Повітря, землю холодить,
Кущі, дерева нахиляє,
Ведеться грізно у цю мить.

Весну пускати ще не хоче,
Гуляють хмари дощові,
У річці жаба не стрекоче,
Із снігом падають дощі.

Тепло ніяк не переможе,
В природі правила свої.
Перемогти, надіюсь, зможе,
В чеканні верби і гаї.

Бруньки на вербах налилися,
Чекають сонця і тепла,
В природі зміни відбулися,
І квітень крок розпочина.
 
Весну уже не зупинити, 
Знову будуть теплі дні,
Треба жити і радіти,
У дні квітневі, весняні.