Нам жити судилося разом

Анатолий Павленко
Нам  жити  судилося  р;зом.  Тепер  то
І  відповідь  жду  я  від  тебе  відверту.

Скажи-но  на  милість,  невже  ти  свідомо
Не  хочеш  мені  помогати  ні  в  чому?

Ні,  я  не  чекаю  від  тебе  багато –
Порядок  хоча  б  навела  ти  у  хаті…

Яка  неповага,  нічим  не  прикрита:
І  в  ліжку  холоднім  не  хочеш  зігріти.

Підтримка  твоя  мені  конче  як  треба…
Чому  ти  мовчиш,  ніби  я  не  до  тебе?

Я  ж  чемно  з  тобою  поводжусь …  Натомість
Віддячуєш  чим  ти,  незграбна  Самотність?..

---