Geme pamintul

Галина Чиореску
Geme pamintul ranit sub picioare -
Il doare!
Il doare a noastra grea nepasare
Si a noastra tradare.

El sufera, rabda-n tacare
O mare durere!
Slabit, despuiat si fara putere
Asteapta o mingiere.

Oameni, scumpii mei frati,
O clipa ascultati:
Sa nu taiati creanga pe care voi stati,
Va implor, asteptati!

Cit nu e tirziu - ginditi-va bine
La ziua de mine,
Pamintul in urma noastra ramine
Ars, pustiit si numai ruine.

Mai este o sansa de a-l mai salva,
E datoria a mea si a ta!
El geme intr"una ,durerea-i prea grea,
Si cine de noi il va vindeca?!...