***

Лика Лопуга
Він любив запускати пальці в її волосся.
Вона посміхалася і мурчала, як кошеня.
А він цілував її оголені плечі.
Він запам'ятав те тату, так схоже на колосся,
Яке вона називала "Квіти в віночок малечі".

Вона сміялася щиро, як дитина. Вона й була дитиною, а він беріг її сни
І знав, що ніколи вона його не покине, разом чекали тепла і весни.
І він пропахся наскрізь її парфумами. Запах її шампуню переслідував його всюди.
Він навіть в магазині ставав поруч із нею в черзі, щоб знову відчути цей аромат ванілі.
Вони були такі закохані. Щасливі.

А потім його ліжко охололо. Її не стало. Так просто і так болюче.
Вона пішла, а у нього серце кололо. Він ненавидів літо, бо сонце стало палюче.
Він хотів знов відчути той аромат ванілі, до якого привчила його вона.
Але він зник разом з нею і її одягом з полиць старої шафи.
Він відчував себе спустошеним. В душі бушувала війна
А він вже був вбитий. І не треба було стріляти.

Він запам'ятав її назавжди. Від пят і до кінчиків кіс,
І кожного дня шукав її силует у вузьких провулках.
У нього в душі відтепер був густий і колючий ліс,
І він любив її. Як раніше. До сліз.