Котигорошко

Лариса Лорнет
Тінь проти сонця, - та сонце снує...
Зміям, що сміють знущатись над горем,
Скаже сміливо так кожна дитина:
      - Чорне, солоне, веселе й сумне –
        Це моє море і це – Україна!
        П`єш, не нап`єшся, бо вилізуть очі.
        Їдь, повертайся в свою Кострому!
        Маєш ще Сочі? Тремти проти ночі!
        А я повторюю вже котрому:
Знає і скаже так кожна дитина:
      - Чорне, солоне, веселе й сумне –
        Це моє море і це – Україна!
        Тінь проти сонця, - та сонце снує...
        Безгальмівний потяг у здобувань.
        Вшир своє царство, а інших пригнобити?!
        Скоро вже знудишся від зазіхань, -
        Котигорошко іде змія впорати.
        Вже досить пізно тобі вибачатись.
        Чекай, дістане тебе аргумент!
        Мати не вчила вчасно збиратись?
        Гордість з плечей,  – в лапи і хоч в цемент!
        Скаже сміливо так кожна дитина
      - Чорне, солоне, веселе й сумне –
        Це моє море,  і це – Україна!
        Тінь проти сонця, - та сонце снує...