***

Лика Лопуга
Таких як вона, не розуміє ніхто.
В її душі розквітають щоденно маки
Такі ж маки квітнуть на її щоках, коли його погляд на ній зупиняється.
Він не подає їй руки, не допомагає одягнути пальто,
А вона мне рукав і ніяково так, посміхається.

В її очах ніколи немає фальші.
Вона не фарбує губи, в червоний колір.
Але вони червоніють самі, коли кусає їх до крові, намагаючись заспокоїти нерви.
Вона не вміє сваритись і не знає, як виглядає стерва.

В її душу ніхто не загляне ніколи.
Нікому до неї діла немає.
А вона йде додому з пляшкою холодної коли,
Слухає музику, і ніколи не помирає.

В її світі немає місця байдужості і брехні.
Вона хороша. Принаймні так каже мама.
Їй здається, що вона вже по горло в холодній воді
Але дивиться прямо.

Вона не п'є алкоголь і ненавидить дим сигарет,
А він курить. І вона поцілує холодні губи.
Він її пограбує. Вже забрав її серце в пакет.
Плівка надто вже тисне. Будь-ласка, не будь таким грубим.

Він її хоче вбити. Вона сяє навіть вночі.
Дуже чиста, невинна, живе у своєму світі.
Він її зробить лялькою, в нього таких тисячі.
І прокинутись не варіант. Зустрінемось в літі.