***

Юлия Химера
Розкажи мені все, що ти знаєш про Україну.
Залиш про собі образи на власне життя.
Не кажи про зраду, владу та загальну картину.
Поміркуй, чому українці за неї ідуть до кінця?

Розкажи мені все, що кажуть тобі у ЗМІ.
Хей, чи ти правда настільки сліпий?
Словом б пробити пітьму, але не повірять мені.
Дарма щиро я вірила, що ти не дурний.

Розкажи мені все, що ти знаєш про втрату.
Як радієш, коли українця ганьбить його ворог.
Ти ніколи не бачив очі людей, обреченних на страту.
Вони будуть іти до кінця за тих, кто їм дорог.

Ти колись сказав мені щось про зраду.
Повтори, будь ласка, бо я не почула.
Так. Слабкий голос у тих, хто гнеться під владу.
Українці ж не з тих, хто пробачить наведені дула.

Усміхаєшся. Бачу я твій оскал.
Товаришу, пийте свої сто грам.