Белая ворона

Валентина Большакова 59
Злетілися ворони всі на віче:
- Ворона біла серед нас живе!
- Вона повинна бути чорна!
То ж фарбою замажте пір’я те!

Та дощ пішов, ворона знову біла,
- Тоді смолою замастіть її,
Щоб білокрила, рідкісна пташина,
Ніколи не літала серед них.

 ...Є в байці цій, той смуток гіркий:

Що глумлячись над рідкісним творінням,
Забруднюємо дар - той цвіт, що поряд є,
Не бережемо те своїм велінням,
Руйнуємо життя, що Бог дає.