О кротах

Валентина Большакова 59
Всі в народі добре знають
Земляну тварину,
Тільки рідко хто побачить
Кротячу хутрину.

Кріт сліпий до світла й сонця,
До світу байдужий,
Він як злодій, що на волі,
Пакостить на полі.

І живе він лиш для себе,
Про себе лиш дбає,
Усе тягне та ховає,
Спасу вже не має!

Чималенько є кротів
І серед народу,
Якось в шкурі хутряній
зустріла одного.

Усе крав та ніс до хати,
Все ховав  в комори,
Щоб ніхто і не побачив
Кротячі хороми.

Не дай Боже на Землі,
Бути їм при владі,
Ох і риють ті кроти,
Там де їх посади!

В байці  гонимо кротів,
Кричимо щодуху,
Та включаємо сирену,
Хай втечуть  від шуму.

Хай живуть собі в землі,
Сліпі і байдужі,
А людям  гарно на Землі
З серцем не байдужим.

                15.02.12