За правду, за волю, за долю!

Елена Гаврилястая
Дай вiдповiдь: за що ти нас
Зненавидiла так жорстоко?
Чим завинив, скажи, Донбас,
Чим так тобi муляе око?
Чому тобi так, аж кортить,
Його навiк на порох стерти?
I звiдки лють, що так кипить
В твоему скам'янiлiм серцi?
Як можна так усе ганьбить -
Ту землю, по якiй ти ходиш,
Людей, що мають право жить -
Всi виннi, бо тобi не вгодиш.
Та щож iще повинно статись?
Проллеться скiльки кровi з нас?
Тодi ти будеш посмiхатись,
Як щезне назавжди Донбас!
Коли тортури та прокльони
Людей до серця допечуть,
Повстанем ми i за законом,
Зi словом правди рушим в путь!
Будь впевнена: ми все здолаем -
Нас не зупинить смерть, вогонь!..
Кров на твоiх руках волае,
Не змить ii з твоiх долонь!
З тих самих, "що в життi не крали!"-
По пояс ти в людських сльозах:
Косу короной заплiтали,
Та трон хитливий на кiстках!
I байдуж, що невиннi стогнуть-
В твою "ХАТИНКУ" плач не чуть.
Наств вже час i люди зможуть
З'еднатися!  В цьом впевна будь!
Чекай, вже скоро залунають
Народiв дружнiх голоса!
Яскраво зорi засiяють,
Пiснi почують небеса.
Пiснi про волю, про свободу,
Про радiсть, щастя на Землi,
Про переможний рух народу,
З майбутнiм свiтлим начолi!