Про цапа

Валентина Большакова 59
Про рогату, про тварину
Байка розповість усім,
Байка справді не байдужа
Прочитає  правду всім:

Славу цап боготворив,
Роги пнув: - Я тут один!
Вся отара – це моя!
Я і Бог вам, і суддя!

І рогами пне усіх,
То  брикається до всіх,
Хто хоч голос подає,
Відбирає сіно те.

На лугу один стояв,
На отару споглядав:
- Ну ж бо, я всіх налякав!
Затопчу усіх нараз!

Не замітив бідолахо,
Як підкралися вовки,
Та поласували цапом,
Залишились лиш кістки.

Ось  горбок – могилка та,
Роги в ній і копита,
А отара рада вся -
Цапа злого вже нема.

...В байці завжди є наука,
Що в отарі сила, міць,
Славити себе не діло –
В дружбі слава, в цьому річ!

Як би цап був розумніший,
Залишився би живий:
Не отару треба бити,
А в отарі  роги - щит!

                05.10.11