Господар та господарочка

Валентина Большакова 59
Господарочка одна
Все крутилася сама,
А господар на печі
Їв смачненькі пироги.

Все на жіночку бурчав
Та до неї промовляв:
- Я господар, а ось ти
Прислуговуєш мені.

Ти здорова,  в цьому річ,
Тож працюй, як наш той віл,
Я ж хворію, ох біда!
Заніміла вже спина!

Увірвався тут терпець,
Жінка мовила в торець:
- Не лежав би на печі,
Працював би як усі!

Як би руки ці мої
Господарство не вели,
То  й господарем не став,
Трутнем он яким ти став!

Ти хоч трохи помовчи,
Як господар – поможи!
А смачного  й не чекай,
Сам на нього заробляй!

                2012рік