До дня народження т. г. шевченка

Любов Ведута
ПРИЙШОВ ЧАС


Прийшов час праці, а не гасел,
Вже незалежності пора.
Відвагу зачерпну, Тарасе,
Я, як і Ти колись, з Дніпра.

Ковтну сама й довкіл розсію
В траву, що небо підійма.
І помолюсь так, як умію,
За рай, якого ще нема,

За велич правди для народу,
За силу духу доброти,
За волю, щастя, за свободу,
За вміння власний шлях знайти!..

Дев’яте березня, Тарасе!
І крига скресла, бо ж весна!
І треба весел, а не гасел!
І вітру, вітру для човна!