Крот и птичка

Валентина Большакова 59
Я підслухала слова 
Про такі ось чудеса:
Кріт до пташки промовляв,
Хвалько з нею розмовляв:

- Що ти, пташка все літаєш
І будиночка не маєш?
Ні комори, ні припасів,
Лише крильцями все машеш.

Ось на мене подивись,
Я в гладенькій шубці ріс,
В мене дім тут при стодолі,
І в коморі все доволі…

Пташка так відповіла:
Ти сліпий й скупі діла,
Тільки й знаєш, що крадеш,
І для себе лиш живеш.

Я літаю на свободі,
Бачу світ увесь доволі,
Співом душу звеселяю
І садочок доглядаю.

І природа – ось домівка,
Любо, любо жити в ній,
В тебе мокра, темна нірка,
В мене небо – широчінь».

В байці мудрість ось яка:
Воля кожному дана,
Одному дана літати,
Іншому сліпому стати!

12 09. 2013.