Собака та дощ

Валентина Большакова 59
Заливав всю вулицю
Дощаний потік,
А собака гавкала:
- Не пущу у двір!

Вал земний навкруг двора,
Дощ, біжи мерщій,
Затопи всі  вулиці,
 Та сусідів тих!

Дощ сміявся весело:
- Собача дурне,
Поливає дощ усіх
І життя дає!

Зверху до низу вода,
Хай  біжить до вас!
Лиш направте воду всю
В русло -  берега!

Хай ростуть дерева
І цвіте Земля!
Всі мене вітають,
Ждуть ліси, поля!

Аж  охрипла, гавкала,
Дощ змочив таки!
Скавуліла мокра,
В канурі своїй!

- Це Природа, друже!
Гавкати не слід!
І вода всім другом
Буде назавжди!

В басні, як в науці:
Не треба бути злим!
Природу слід любити
Та поважати всіх!

1