Там добре лиш живеться...

Валентина Большакова 59
Скільки тих історій
Знаю у житті…
То ж я розкажу в байці
Історію  сім’ї:

В родині проживали
Заздрість,  Доброта,
Жадібність і Людяність,
І Простота свята.

Як ревнощі ті Заздрощі,
Кричали: - Все мені!
А Жадібність їй вторила,
Що ми тут головні!

Ділилась, працювала
На них та Доброта,
А Простота тихенько
 Останнє віддала.

Людяність журилася
Від них всіх крадькома -
В родині зле творилося,
Точилась боротьба.

І Доброта по мудрому,
І Простота свята
Дивились на рідню свою:
-Невже рідня чужа?!

І мовчки відверталися
Від алчної рідні,
Їм важко без поваги,
Так жити у сім’ї.

Є змога раду дати,
Сказати сім’ї  всій,
Що краще в мирі жити
На відстані усім!

Там добре лиш живеться,
Де заздрощів нема,
Де в домі є повага
Любов, а не війна!

                В. П. Большакова

21. 10. 2013р.