Про Равлика

Валентина Большакова 59
У равлика була хатка,
Тепленька й старенька дуже,
Та все ж своя хатка рідна,
Надійна, міцна і люба!

Та ось  його жінка раптом
Стала усе підбивати:
- Який же дурний, недолугий,
Треба нову вже мати!

Ось продай свою хатину
І купим нову найкращу,
Будемо жити «кайфово!»
Будемо жити як «в маслі!»

Заїла його равличиха,
Послухав її неборака,
І продав свою хатинку,
На втіху жіночці радій!

Тепер  вона володарка,
Панує в малій комуналці:
Тут  добрих нема сусідів,
І стіни неначе грати…

Їй  докучати не можна,
Під ноги стелися, друже!
Її тільки гроші треба,
Нема куди дітись, другу!

В цій байці одна є мудрість:
Цінуйте свій дім - скарбницю,
Не догоджайте  іншим,
І бережіть хатину!