а што кал?

Евгений Пешко
А што, калі рускі мядзведзь,
Ізноў да Нёмана дойдзе?
Ці здрадзіць Радзіме сваёй чалавек,
Якая яго змаленства тут росціць?

Ці здрадзіць Радзіме мужык беларус,
Прадаўшы Радзіму за пашпарт
Краіны, якая, яму лепшы пашые кажух,
Падорыць кватэру, ды грошай на масла

Ці здрадзіш, ты, браце? Забыўшы ўсё...
Гісторыю, мову і дзеда...
Які столькі здзекаў цярпеў ад паноў
За маленькую лустачку хлеба....