Майже байка

Петр Коваль
Я і раніше міг, та не хотів,
А на сьогодні вже і хочу й можу.
А ти хотів, але ніяк не смів.
Якщо ще хочеш, знову не посмієш, схоже,
Пізніше вже не зможеш й поготів.
Не хочеш волі сам, кінчай мене неволить.
Хоч «меншому» вчить  «старшого» не гоже,
Повинна ж буть відвертість  між  братів?
Я не молю. Хто хоче захотіть, хай молить.
   
Ні, не буває воля дармова.
Якщо вона у руки йде сама,
Приглянься добре - воля, чи неволя?