А вера не пачнецца без надзе...

Евгений Пешко
А вера не пачнецца без надзеі...

Тут і не варта далей крочыць
Калі надзеі ў цябе няма
Магчыма ў пятлю чартову скочыць
Ды не чакаць цяпла сакавіка

Пайсці, забыцца і не знаць іх, праўда,
Усіх гэтых льсціўцаў, хлусаў-малайцоў
Яны ж заўсёды лепей ўсіх знаюць
Але не робяць болей нічаВО

Заснуць і болей не прачнуцца
Ды не чакаць калі пачнецца суд
Бо ў выходныя ўсе веручыя - гультаі
Дык мусіць пекла мне бліжэй,
чым гэты "светлы" бруд!