Чомусик i Чомучечка

Любов Ведута
ЧОМУСИК І ЧОМУЧЕЧКА

У хлопчика  Чомусика питань до всіх багато.
Про все дізнатись хоче він і просить розказати,

Чом не їдяться ложками молочнії тумани?
Звідкіль беруться міражі – пустельнії обмани?
Чому у носорога ріг? Чи може два він мати?
А скільки йти до Місяця? А якщо йтиме тато?

У дівчинки  Чомучечки також є запитання:
- Чому всі на роботу йдуть у основному зрання?
Чи справді крутиться Земля? Чому не відчуваєм?
Чи Бог цілує нас усіх, коли ми засинаєм?

Із поцілунком маминим, із поцілунком тата
Чомучечка з Чомусиком у ліжка вклались спати.
І мама, й тато сплять уже. Чому ж ніхто не чує,
Як тихо нас щовечора Бог у чоло цілує?