джерело

Олена Ра
                "Вчити  обтікати  біль  перешкод,
                розтрощити  скелі,  спрямити  путь...

                Тільки  от  узимку  -  ти  не  забудь!
                ...лід  сильніший  вод..."
                http://www.stihi.ru/2013/01/11/7899
                "стати рiкою - стать рекой" (Соловей Заочник)

*
 Спостерігаю взимку джерело поруч: крига застигає хвилями, наростами,
 а струмочок води під нею все одно дзюрчить, тече далі – хоч нам і не видно…
 так що, люба, життя, що вийшло з води, завжди перемагає,
 а крига-лід – лише інший стан води...
 Цікаву думку прочитала нещодавно: саме завдяки такому щорічному чергуванню змін
 весна-літо-осінь-зима,
 й через те – постійному переходу води через різні стани свої – лід-вода-пара-вода(дощ, сніг) –
 наші уважні спостережливі давні предки змогли досягти такого високого рівня розвитку – духовного й матеріального,
 саме звідси йшли Великі переселення народів в різні боки – доведено науковцями.
 Шануймо землю рідну та зберігаймо любов!

____
на фото – фонтан з джерела,
фото трохи схоже, бо свого не маю, звідси
http://www.turizmvnn.ru/cont/show/46720/